Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4548
Title: Визначення карбонільних сполук у харчових продуктах
Authors: Дубова, Г. Є.
Овчіннікова, С. О.
Keywords: карбонільні сполуки у харчових продуктах;харчові продукти;збереження аромату;ферментативні реакції
Issue Date: 2012
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Дубова Г. Є., Овчіннікова С. О. Визначення карбонільних сполук у харчових продуктах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2012. Вип. 2(16). C. 348-354.
Abstract: Велике значення в технології харчових виробництв має збереження аромату. Розглянуто доцільність відновлення ароматів за рахунок підвищення карбонільних сполук у харчових продуктах рослинного походження. Розроблено методику визначення альдегідів і кетонів з різною довжиною вуглецевого ланцюга. Установлено, що процес утворення аромату відбувається в результаті ферментативних реакцій.
The ability to preserve flavor is of a great importance for the advanced technologies of food production. This study considers the feasibility of aroma recovery by increasing carbonyl compounds found in foods of natural origin. It proposes the method of determination of aldehydes and ketones with different carbon chain lengths. This leads to the conclusion that the process of flavor formation is the result of enzymatic reactions.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4548
Appears in Collections:Випуск 2 (16)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2012_2_55.pdf390.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.