Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/434
Назва: | Формування товарного асортименту на виробничому підприємстві |
Автори: | Ткачук, Валерія |
Науковий керівник : | Прядко, Ольга Миколаївна |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет, Кафедра маркетингу та медіакомунікацій |
Ключові слова: | асортимент;торгівля;ринок;потреби;оцінка;конкурентоспроможність |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Ткачук В. В. Формування товарного асортименту на виробничому підприємстві: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 075 Маркетинг; наук. кер. О. М. Прядко; Харків, 2021. 86 с. |
Короткий огляд (реферат): | Трансформації конкурентних відносин у сфері роздрібної торгівлі зумовили активізацію внутрішньо-торговельного бізнесу, оптимізували процес формування торгового асортименту, що зумовило зміну у пріоритетах управління. Відповідні переміни позначились на споживчому ринку з боку попиту та пропозиції і в торговельно-інфраструктурній системі. За сучасних умов велика кількість виробників на вітчизняному ринку зумовлюють важливість і необхідність удосконалення теоретико-методичних і прикладних аспектів формування асортиментної політики підприємства. Метою дипломної роботи магістра є розробка теоретико-методичних засад та практичних рекомендацій щодо формування товарного асортименту на виробничому підприємстві. Для досягнення поставленої мети у роботі вирішено такі завдання: - узагальнено та проаналізовано теоретичні засади щодо визначення понять «асортимент», «товарний асортимент», «торговий асортимент»; розглянуто специфіку, принципи та систематизовано погляди щодо підходів до формування товарного асортименту; - наведено класифікацію споживчих потреб; - розглянуто тенденції розвитку ринку косметико-гігієнічних засобів; - проведений аналіз кон’юнктури ринку косметико-гігієнічних засобів в Україні; проаналізовано основні можливі стратегічні напрямки підприємств та наведено характеристику діяльності виробничого підприємства СП ООО “Пірана”; - проведена маркетингова оцінка споживчих переваг щодо косметико - гігієнічних засобів в м. Харкові; - Запропоновано алгоритм визначення конкурентоспроможності товарів та розрахований показник рівня конкурентоспроможності; - надано пропозиції щодо властивостей мийних косметико-гігієнічних засобів за наведеним ієрархічним рівнем; - запропоновано схему позиціонування торговельних марок залежно від ступеня прихильності споживачів у товарі та сукупності потреб. Визначено коефіцієнт споживчої прихильності до косметико-гігієнічного засобу. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/434 |
Розташовується у зібраннях: | 075 - "Маркетинг" (Магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tkachuk.pdf Restricted Access | 1.64 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії | |
Tkachuk_annotation.pdf Restricted Access | 284.42 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.