Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40512
Назва: Облік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудит
Автори: Дергільова, Галина Сергіївна
Науковий керівник : Оспіщев, Віктор Іванович
Місце роботи: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Ключові слова: прибуток;рентабельність;громадське харчування;облік;аналіз;прогнозування;profit;profitability;public catering;account;analysis;forecasting
Дата публікації: 2003
Видавництво: Харків: ХДУХТ
Бібліографічний опис: Дергільова Г. С. Облік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.06.04 - бухгалтерський облік, аналіз і аудит; наук. кер. В. І. Оспіщев; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2003. 17 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена дослідженню організаційно-методичних аспектів обліку та аналізу прибутку підприємств громадського харчування. У роботі подано авторське визначення поняття "прибуток" з урахуванням особливостей функціонування підприємства в умовах ринкової економіки та запропоновано класифікацію показників рентабельності з метою управління підприємствами громадського харчування. Запропоновано рекомендації щодо удосконалення методик формування собівартості реалізованої продукції підприємств харчування та обліку фінансових результатів за складовими частинами товарообігу. Подальший розвиток дістала методика організації обліку та аналізу доходів, витрат і фінансових результатів в умовах АРМБ. У дисертаційному дослідженні визначено резерви зростання прибутку, уперше отримано економіко-математичну модель рентабельності операційної діяльності та запропоновано методику прогнозування прибутку підприємств харчування
The thesis is dedicated to the research of organizational and methodical aspects of the accounting and analysis of public catering enterprises profit. According to the work`s scope the following practical results for the improvement, were prepared: techniques of transport-procuring charges account; the existing procedure of calculating and charge-off of the sold goods cost price and realized trade margins. The technique of accounting and analysis organization concerning incomes, expenses and financial results under new information technology conditions was developed. During the research account technique, that makes possible to get information about financial result after selling of own manufacture goods and purchased goods and economic-mathematical model of forecasting operational activity of public catering enterprises profitability were received
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40512
Розташовується у зібраннях:08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_DERHIL_OVA.pdf408.33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.