Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40512
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorОспіщев, Віктор Іванович-
dc.contributor.authorДергільова, Галина Сергіївна-
dc.date.accessioned2023-10-11T08:49:19Z-
dc.date.available2023-10-11T08:49:19Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.citationДергільова Г. С. Облік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.06.04 - бухгалтерський облік, аналіз і аудит; наук. кер. В. І. Оспіщев; Харківський держ. ун-т харч. та торгівлі. Харків, 2003. 17 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40512-
dc.description.abstractДисертація присвячена дослідженню організаційно-методичних аспектів обліку та аналізу прибутку підприємств громадського харчування. У роботі подано авторське визначення поняття "прибуток" з урахуванням особливостей функціонування підприємства в умовах ринкової економіки та запропоновано класифікацію показників рентабельності з метою управління підприємствами громадського харчування. Запропоновано рекомендації щодо удосконалення методик формування собівартості реалізованої продукції підприємств харчування та обліку фінансових результатів за складовими частинами товарообігу. Подальший розвиток дістала методика організації обліку та аналізу доходів, витрат і фінансових результатів в умовах АРМБ. У дисертаційному дослідженні визначено резерви зростання прибутку, уперше отримано економіко-математичну модель рентабельності операційної діяльності та запропоновано методику прогнозування прибутку підприємств харчуванняuk_UA
dc.description.abstractThe thesis is dedicated to the research of organizational and methodical aspects of the accounting and analysis of public catering enterprises profit. According to the work`s scope the following practical results for the improvement, were prepared: techniques of transport-procuring charges account; the existing procedure of calculating and charge-off of the sold goods cost price and realized trade margins. The technique of accounting and analysis organization concerning incomes, expenses and financial results under new information technology conditions was developed. During the research account technique, that makes possible to get information about financial result after selling of own manufacture goods and purchased goods and economic-mathematical model of forecasting operational activity of public catering enterprises profitability were receiveduk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ХДУХТuk_UA
dc.subjectприбутокuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectгромадське харчуванняuk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectпрогнозуванняuk_UA
dc.subjectprofituk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectpublic cateringuk_UA
dc.subjectaccountuk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectforecastinguk_UA
dc.titleОблік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: 08.06.04 – бухгалтерський облік, аналіз та аудитuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationХарківський державний університет харчування та торгівлі-
Appears in Collections:08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aref_DERHIL_OVA.pdf408.33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.