Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4009
Title: Вивчення амінокислотного складу дрібнодисперсних добавок із пряних овочів, отриманих із використанням кріогенних технологій
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Наконечна, Ю. Г.
Погарська, В. В.
Хоменко, А. В.
Кострова, К. В.
Кляп, Т. П.
Keywords: дрібнодисперсні добавки;кріогенні технології;наноструктуроване пюре;«шокове» заморожування;пряні овочі;овочі
Issue Date: 2013
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Наконечна Ю. Г., Погарська В. В., Хоменко А. В., Кострова К. В., Кляп Т. П. Вивчення амінокислотного складу дрібнодисперсних добавок із пряних овочів, отриманих із використанням кріогенних технологій. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 44-51.
Abstract: Вивчено амінокислотний склад дрібнодисперсних добавок із пряних овочів (коренів селери, хрону, імбиру та головок часнику) у формі замороженого наноструктурованого пюре з використанням кріогенного «шокового» заморожування та низькотемпературного подрібнення, а також порошку сублімаційного сушіння. Показано, що білок добавок із пряних овочів за амінокислотним складом наближається до ідеального білка за винятком деяких амінокислот.
Studied the amino acid composition of fine additions of spicy vegetables (celery, horseradish, ginger and garlic) in the form of frozen nanostructure puree with cryogenic "shock" of low-temperature freezing and grinding and powder sublimation drying. It is shown, that the protein supplements of spicy vegetables in amino acid composition approaches the complete protein the exception of some amino acids.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4009
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__8.pdf260.19 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.