Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4005
Title: Нанотехнології в сироробній промисловості, засновані на процесах заморожування і низькотемпературної механодеструкції
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Юр’єва, О. О.
Наконечна, Ю. Г.
Бондаренко, В. А.
Keywords: плавлені сирні продукти;заморожування;кріомеханодеструкція;солі-плавильники
Issue Date: 2013
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Юр’єва О. О., Наконечна Ю. Г., Бондаренко В. А. Нанотехнології в сироробній промисловості, засновані на процесах заморожування і низькотемпературної механодеструкції. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 1. C. 9-18.
Abstract: Розроблено технологію плавлених сирних продуктів, що включає використання комплексного впливу на сировину заморожування і кріомеханодеструкції, спільний вплив яких при підготовці твердих сичугових сирів до плавлення призводить до деструкції параказеїнаткальційфосфатного комплексу, його механолізу до окремих амінокислот, конформаційних змін молекул білка, що дає змогу виключити застосування солей-плавильників.
Development of technology of processed cheese products that includes use of complex influence on raw freezing materials and cryomechanical destruction, common influence of which during the preparation of hard rennet cheeses destroys paracaseinatcalciumphosphate complex, its mechanolise to some amino acids, conformation changes of protein molecules that allows exclude application of salts for melting.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4005
Appears in Collections:Випуск 1 (17) Ч1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_1(1)__4.pdf379.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.