Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/3985
Title: | Виробництво ковбасних виробів із зниженим вмістом нітриту натрія |
Authors: | Поварова, Н. М. |
Keywords: | ковбасні вироби;нітрит натрію;м’ясні продукти;Staphylococcus xylosus;фарш;біотехнологія |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Поварова Н. М. Виробництво ковбасних виробів із зниженим вмістом нітриту натрія. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 1(17), Ч. 2. C. 196-201. |
Abstract: | Розроблено новий спосіб зменшення залишкового нітриту натрію в
ковбасних виробах. Дана проблема є актуальною та її вирішення можливе за
допомогою використання біотехнологічних підходів під час виробництва
м’ясних продуктів, а саме денітрифікуючих мікроорганізмів. У роботі
наведено результати впливу Staphylococcus xylosus на кількість залишкового
нітриту натрію, відбивної здатності фаршу та органолептичні показники
готового продукту. The article is devoted to the development of a new method of reducing osatochnogo sodium nitrite in sausage products. Introduction issue is relevant and the solution is possible by using biotechnological approach for production of meat products, namely, denitrifying microorganisms. The results of the influence of Staphylococcus xylosus on the amount of residual nitrite in the finished product. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3985 |
Appears in Collections: | Випуск 1 (17) Ч2 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_1(2)__32.pdf | 258.99 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.