Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2944
Назва: Особливості визначення часу спін-спінової релаксації в рідких харчових продуктах
Інші назви: The peculiarities of determination of spin-spin relaxation time in liquid foods
Автори: Торяник, Олександр Іванович
Дьяков, Олександр Георгійович
Воронцова, Жанна Вадимівна
Ключові слова: рухливість води;спектрометр ядерного;магнітного резонансу;спін-спінова релаксація;подвижность воды;спектрометр ядерного магнитного резонанса;спин-спиновая релаксация;water mobility;nuclear magnetic resonance spectrometer;spinspin relaxation
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Дьяков О. Г., Воронцова Ж. В., Торяник О. І. Особливості визначення часу спін-спінової релаксації в рідких харчових продуктах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 273-281.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто результати дослідження часу спін-спінової релаксації у харчових продуктах із великим вмістом вологи. Вимірювання здійснювалися з використанням імпульсного спектрометра ЯМР. Була проведена попередня оцінка чутливості одержаних результатів залежно від можливих похибок вимірювання. Отримані попередні співвідношення між похибками вимірювання та результатами оцінки значення часу спін-спінової релаксації.
The aim and task of the article is to improve the quality of measuring spinspin relaxation time T2 of foods with high moisture content, the moisture condition of which doesn’t significantly differ from pure water. It would be useful to determine the influence limits of measurement errors on the final value of T2 and to determine processing algorithm for the results of the research. The results of determination of the spin-spin relaxation in foods with high moisture content are considered. The measurements are performed using impulseNMR spectrometer. Preliminary evaluation of the results sensitivity depending on the possible errors of measurement is conducted. The preliminary correlation between the errors of measurement and results of the evaluation of spin-spin relaxation time are obtained. It is determined that minimum mobility of water is observed in instant coffee. This is connected with the hydration of instant coffee components. Extraction of coffee grains with varying grinding degrees determines different values of T2. It is demonstrated that richness of milk considerably influences the mobility of water molecules.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2944
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_34.pdf306.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.