Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2939
Назва: Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів
Інші назви: Qualitative indexes of parsley during storage with the use of hydrogel and antioxidants
Автори: Прісс, Олеся Петрівна
Кулик, Аліна Степанівна
Ключові слова: зберігання;петрушка;гідрогель;антиоксиданти;товарна якість;хлорофіли;вітамін С;опади;температура;хранение;гидрогель;антиоксиданты;товарное качество;хлорофиллы;витамин С;осадки;сума активных температур;storage;parsley;hydrogel;antioxidants;marketable quality;rainfall;chlorophyll;vitamin C;sum of active temperatures
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Прісс О. П., Кулик А. С. Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 252-261.
Короткий огляд (реферат): Установлено, що використання гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40–55 діб, дозволяє знизити кількість відходів у середньому на 2,48%, рівень нестандартної продукції на 8,99%, а вихід товарної продукції після зберігання зелені петрушки збільшити на 26,72%. Показано, що застосування живильного розчину з антиоксидантами дозволяє максимально зберегти біологічну цінність зелені петрушки після зберігання.
Effect of usage of hydrogel and antioxidants for green vegetables storage is considered in the article. The use of this method allows extending the duration of parsley storage by 40…55 days, it enables reduction of wastes in average by 2,48%, level of non-standard produce by 8,99% and increase of post-storage marketable outcome of parsley by 26,72%. The influence of temperature and rainfall on commodity quality after storage was investigated. It was shown, that strong influence on marketability of parsley has the sum of active temperatures and rainfall, as the coefficient of correlation makes from -0,71 to 0,99. It was found that the use of the given method of storage with cooling allows detaining the processes of chlorophyll destruction and vitamin C and saving the maximum biological value of parsley after storage.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2939
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (19)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_1_32.pdf327.68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.