Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2939
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.authorКулик, Аліна Степанівна-
dc.date.accessioned2022-07-10T05:12:36Z-
dc.date.available2022-07-10T05:12:36Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationПрісс О. П., Кулик А. С. Якісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 252-261.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2939-
dc.description.abstractУстановлено, що використання гідрогелю та антиоксидантів сприяє подовженню тривалості зберігання зелені петрушки на 40–55 діб, дозволяє знизити кількість відходів у середньому на 2,48%, рівень нестандартної продукції на 8,99%, а вихід товарної продукції після зберігання зелені петрушки збільшити на 26,72%. Показано, що застосування живильного розчину з антиоксидантами дозволяє максимально зберегти біологічну цінність зелені петрушки після зберігання.uk_UA
dc.description.abstractEffect of usage of hydrogel and antioxidants for green vegetables storage is considered in the article. The use of this method allows extending the duration of parsley storage by 40…55 days, it enables reduction of wastes in average by 2,48%, level of non-standard produce by 8,99% and increase of post-storage marketable outcome of parsley by 26,72%. The influence of temperature and rainfall on commodity quality after storage was investigated. It was shown, that strong influence on marketability of parsley has the sum of active temperatures and rainfall, as the coefficient of correlation makes from -0,71 to 0,99. It was found that the use of the given method of storage with cooling allows detaining the processes of chlorophyll destruction and vitamin C and saving the maximum biological value of parsley after storage.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.subjectпетрушкаuk_UA
dc.subjectгідрогельuk_UA
dc.subjectантиоксидантиuk_UA
dc.subjectтоварна якістьuk_UA
dc.subjectхлорофілиuk_UA
dc.subjectвітамін Сuk_UA
dc.subjectопадиuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectхранениеuk_UA
dc.subjectгидрогельuk_UA
dc.subjectантиоксидантыuk_UA
dc.subjectтоварное качествоuk_UA
dc.subjectхлорофиллыuk_UA
dc.subjectвитамин Сuk_UA
dc.subjectосадкиuk_UA
dc.subjectсума активных температурuk_UA
dc.subjectstorageuk_UA
dc.subjectparsleyuk_UA
dc.subjecthydrogeluk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.subjectmarketable qualityuk_UA
dc.subjectrainfalluk_UA
dc.subjectchlorophylluk_UA
dc.subjectvitamin Cuk_UA
dc.subjectsum of active temperaturesuk_UA
dc.titleЯкісні показники зелені петрушки під час зберігання з використанням гідрогелю та антиоксидантівuk_UA
dc.title.alternativeQualitative indexes of parsley during storage with the use of hydrogel and antioxidantsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (19)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_1_32.pdf327.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.