Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2928
Назва: | Визначення гідравлічних опорів під час течії степеневих рідин |
Інші назви: | The definition of hydraulic resistances under flowing of non-newtonian fluids |
Автори: | Білецький, Едуард Володимирович Петренко, Олена Володимирівна |
Ключові слова: | степенева рідина;течія;гідравлічні опори;теплоносій;ступінчастий канал;степенная жидкость;течение;гидравлические сопротивления;теплоноситель;ступенчатый канал;non-Newtonian fluid;flow;hydraulic resistance;coolant;stepped channel |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Бібліографічний опис: | Білецький Е. В., Петренко О. В. Визначення гідравлічних опорів під час течії степеневих рідин. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 167-176. |
Короткий огляд (реферат): | Розглянуто дослідження гідравлічних характеристик течії
неньютонівських рідин під час звуження, розширення та повороту в каналі
технологічного обладнання, що є важливими з точки зору ефективності
протікання технологічних процесів харчової та хімічної промисловості.
Уперше визначено гідравлічні місцеві опори під час течії кремнійорганічних
рідин. The research paper is devoted the study of non-Newtonian fluid flowing in channels of technological equipment in food production. Local resistance coefficients in the form of integrated formulae for wide range of Reynolds numbers were theoretically and experimentally studied and determined. The formulae for description of hydraulic resistances at tapering, widening and bending of the channel were built with use of the analogy approach. The experimental installation which allows measuring of pressure losses at the mentioned sections for flowing of organosilicic non-Newtonian fluids like PMS5, PMS-6, PMS-20, PMS-25 was proposed. The obtained data are the crucial factors for making hydraulic processes calculations in food production technological equipment for reducing of energy costs and materials consumption. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2928 |
Розташовується у зібраннях: | Випуск 1 (19) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2014_1_23.pdf | 534.79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.