Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28828
Название: | Обґрунтування ефективних елементів в технології виробництва м'ясних продуктів |
Другие названия: | Justification of effective elements in the technology of production of meat products |
Авторы: | Дідковський, Олексій Юрійович |
Научный руководитель: | Васильєва, Ю. О. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра технології переробки та якості продукції тваринництва |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Дідковський О. Ю. Обґрунтування ефективних елементів в технології виробництва м'ясних продуктів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. Ю. О. Васильєва; Харків, 2022. 104 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Проблема збільшення виробництва продуктів харчування має не лише важливе соціально-економічне, а й народногосподарське значення. Тому першочерговим завданням є задоволення потреб населення нашої країни у високоякісних, різноманітних продуктах тваринництва. Їжа, як відомо, - багатокомпонентна хімічна система, - джерело речовин як корисних, так і даремних, і навіть шкідливих. Підраховано, що від 70% до 90% забруднювачів поступає в організм саме з їжею, а інші - з повітрям і водою. Тому їжа і лікує, і калічить, вона може бути ліками, а може бути і отрутою. Вибираючи собі раціон живлення, ми повинні бути дуже обачними. Якість сільськогосподарської продукції на Україні – питання національної безпеки, і вирішувати його потрібно на усіх рівнях. Більшість продуктів харчування, а також і м’ясо в останнє десятиріччя містять у своєму складі велику кількість забруднювачів хімічної та біологічної природи із навколишнього середовища, що потенційно небезпечні для здоров'я людей. На основі світового досвіду перспективним є виведення галузі на новий рівень, що забезпечує відновлення обсягів виробничої продукції, підвищення її якості, збільшення асортименту і глибини переробки сировини. Розвиток в такому напрямку викликає закономірне підвищення вимог до обслуговуючого персоналу й інженерної служби переробних підприємств. Для них уже недостатньо простого знання пристрою технологічного устаткування й уміння підтримувати його в робочому стані. Необхідні знання закономірностей зміни функціонально-технічних властивостей сировини на всіх стадіях його переробки в залежності від режимів роботи машин і апаратів, а також уміння набудовувати і контролювати параметри устаткування для забезпечення цих режимів. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28828 |
Располагается в коллекциях: | 204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2022_M_204-T-12m-01_Didkovs_kyy.pdf Restricted Access | 1.19 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.