Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/28828
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorВасильєва, Ю. О.-
dc.contributor.authorДідковський, Олексій Юрійович-
dc.date.accessioned2023-04-01T18:54:32Z-
dc.date.available2023-04-01T18:54:32Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationДідковський О. Ю. Обґрунтування ефективних елементів в технології виробництва м'ясних продуктів: кваліфікаційна робота магістра: спец. 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва; наук. кер. Ю. О. Васильєва; Харків, 2022. 104 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/28828-
dc.description.abstractПроблема збільшення виробництва продуктів харчування має не лише важливе соціально-економічне, а й народногосподарське значення. Тому першочерговим завданням є задоволення потреб населення нашої країни у високоякісних, різноманітних продуктах тваринництва. Їжа, як відомо, - багатокомпонентна хімічна система, - джерело речовин як корисних, так і даремних, і навіть шкідливих. Підраховано, що від 70% до 90% забруднювачів поступає в організм саме з їжею, а інші - з повітрям і водою. Тому їжа і лікує, і калічить, вона може бути ліками, а може бути і отрутою. Вибираючи собі раціон живлення, ми повинні бути дуже обачними. Якість сільськогосподарської продукції на Україні – питання національної безпеки, і вирішувати його потрібно на усіх рівнях. Більшість продуктів харчування, а також і м’ясо в останнє десятиріччя містять у своєму складі велику кількість забруднювачів хімічної та біологічної природи із навколишнього середовища, що потенційно небезпечні для здоров'я людей. На основі світового досвіду перспективним є виведення галузі на новий рівень, що забезпечує відновлення обсягів виробничої продукції, підвищення її якості, збільшення асортименту і глибини переробки сировини. Розвиток в такому напрямку викликає закономірне підвищення вимог до обслуговуючого персоналу й інженерної служби переробних підприємств. Для них уже недостатньо простого знання пристрою технологічного устаткування й уміння підтримувати його в робочому стані. Необхідні знання закономірностей зміни функціонально-технічних властивостей сировини на всіх стадіях його переробки в залежності від режимів роботи машин і апаратів, а також уміння набудовувати і контролювати параметри устаткування для забезпечення цих режимів.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.titleОбґрунтування ефективних елементів в технології виробництва м'ясних продуктівuk_UA
dc.title.alternativeJustification of effective elements in the technology of production of meat productsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет-
dc.contributor.affiliationКафедра технології переробки та якості продукції тваринництва-
Appears in Collections:204 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2022_M_204-T-12m-01_Didkovs_kyy.pdf
  Restricted Access
1.19 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.