Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2879
Название: Визначення показників безпеки напівфабрикатів для молочних коктейлів на основі сколотин
Другие названия: Determination of semi-products safety indicators for buttermilk milkshakes
Авторы: Дейниченко, Григорій Вікторович
Юдіна, Тетяна Іллівна
Рудоченко, Ольга Василівна
Ключевые слова: білково-вуглеводна молочна сировина;напівфабрикати;сколотини;молочні коктейлі;показники безпеки;белково-углеводное молочное сырье;полуфабрикаты;пахта;молочные коктейли;показатели безопасности;protein-hydrocarbon milk raw materials;semi-finished products;buttermilk;milkshakes;safety record
Дата публикации: 2014
Издательство: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Библиографическое описание: Дейниченко Г. В., Юдіна Т. І., Рудоченко О. В. Визначення показників безпеки напівфабрикатів для молочних коктейлів на основі сколотин. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 1(19). C. 117-123.
Краткий осмотр (реферат): Установлено, що рівень вмісту солей важких металів у напівфабрикатах для молочних коктейлів на основі сколотин (НМКС), що визначає їх нешкідливість для організму, не перевищує гранично допустимих концентрацій та відповідає чинним медико-біологічним вимогам до якості сировини та харчових продуктів. Досліджено вплив режимів та термінів зберігання розроблених напівфабрикатів на основні показники їх безпеки.
One of the main tasks of health protection is the assurance of food products safety. This obliges producers to take multi-directional measures towards the provision of food products safety at local, national and international levels. The technology of semi-products for buttermilk milkshakes (which are perishable products) is developed. Therefore, the aim of this work is to determine the main safety indexes of semi-products for buttermilk milkshakes. On the basis of the conducted research it was established that safety indicators of semi-product milkshakes correspond to medical and biological requirements of raw materials and food safety. Analysis of heavy metal salt content in the developed semiproducts established that concentration of lead, cadmium, mercury and arsenic salts in products did not exceed standard maximum limit allowed. Dynamic research of microbiological safety of semi-products for buttermilk milkshakes was combined with hygienic substantiation of their shelf life. It is proven that storage temperature of semi-products specimens being researched influences upon bacterial growth in products.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2879
Располагается в коллекциях:Випуск 1 (19)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Pt_2014_1_16.pdf223.96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.