Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/27597
Title: | Розробка моделі стеричної стабілізації структури напівфабрикату повітряно-горіхового |
Authors: | Горальчук, Андрій Богданович Гринченко, Ольга Олексіївна Губський, Сергій Михайлович Товма, Лідія Федорівна Журавльов, Сергій Володимирович |
Keywords: | напівфабрикат повітряно-горіховий;стерична стабілізація;флотація;піноутворююча здатність;стійкість піни;міжфазні шари |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | Горальчук А. Б., Гринченко О. О., Губський С. М., Товма Л. Ф., Журавльов С. В. Розробка моделі стеричної стабілізації структури напівфабрикату повітряно-горіхового. Східно-європейський журнал передових технологій. 2017. Т. 3. № 11(87). С. 11-17. DOI: 10.15587/1729-4061.2017.103941. |
Abstract: | Розроблено теоретичну модель стеричної стабілізації структури повітряно-горіхового напівфабрикату, шляхом додаткового введення дистильованих моногліцеридів та натрій-карбоксиметилцелюлози. Експериментально доведено, що введення низькомолекулярних поверхнево-активних речовин в олію забезпечує гідрофілізацію жирової фази та зменшує десорбцію білка з бульбашок повітря. Введення натрій- карбоксиметилцелюлози забезпечує підвищення в’язкості, зменшує флотацію твердих частинок горіхів, забезпечує стійкість системи до перемішування. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/27597 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
horalchuk_skhidno_yevropeyskyy_zhurnal_2017_3_11_11-17.pdf | 1.21 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.