Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/22335
Название: | Вдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності |
Авторы: | Котова, Маргарита Сергіївна |
Научный руководитель: | Сорокіна, С. В. |
metadata.dc.contributor.affiliation: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключевые слова: | індустрія гостинності;система управління якістю;обслуговування і задоволеність споживачів;якість послуг;підвищення якості готельних послуг |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Харків: ДБТУ |
Библиографическое описание: | Котова М. С. Вдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. С. В. Сорокіна; Харків; ДБТУ. 2022. 119 с. |
Краткий осмотр (реферат): | В даний час ключовий успіх конкурентного ринку залежить від надання високої якості обслуговування, що призведе до підвищення рівня задоволеності клієнтів. Тому оцінка клієнтами якості послуг в готельній індустрії дуже важлива для розвитку бізнесу. Готелі повинні надавати конкурентоспроможні послуги, щоб задовольнити своїх клієнтів і завоювати лояльність клієнтів. Якість обслуговування в готельній галузі концентрується на задоволенні якісних потреб гостей. Якість обслуговування враховує судження гостя щодо загальної переваги та досконалості. Багато вчених довели сильну кореляцію між якістю послуг і задоволеністю гостей. Протягом десятиліть, згідно з багатьма дослідженнями індустрії гостинності, були представлені дві значущі галузі, які полягають в обслуговуванні та задоволенні клієнтів. Задоволення гостей є найкращим відображенням майбутнього прибутку готелю. Питанням дослідження якості в індустрії гостинності, розвитку готельного господарства присвячено праці як іноземних - J. Walker, L. Berry, G. Lockyer, A. Ostrom, A. Emam, H. Min, так й вітчизняних науковців – Роглєв Х., Мунін Г., Мальська М., Грабовенська С., Бабанчикова О. та ін. Незважаючи на вагомі теоретичні здобутки та отримані практичні результати досліджень, низка аспектів системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів на підприємствах готельного господарства потребують подальшого удосконалення. Зокрема, це стосується впровадження сучасних методів управління на вітчизняних готельних господарствах, розвитку теоретичних підходів щодо управління якості в індустрії гостинності з урахуванням сучасних умов економіки України. Таким чином дослідження системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності шляхом визначення якості послуг як основи для вимірювання задоволеності гостей у готельній галузі для її вдосконалення є актуальним дослідженням. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22335 |
Располагается в коллекциях: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Diplom_ Kotova M_S.pdf Restricted Access | 2.25 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии | |
an_ Kotova.pdf Restricted Access | 291.15 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.