Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22335
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСорокіна, С. В.-
dc.contributor.authorКотова, Маргарита Сергіївна-
dc.date.accessioned2023-02-09T18:32:39Z-
dc.date.available2023-02-09T18:32:39Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationКотова М. С. Вдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. С. В. Сорокіна; Харків; ДБТУ. 2022. 119 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22335-
dc.description.abstractВ даний час ключовий успіх конкурентного ринку залежить від надання високої якості обслуговування, що призведе до підвищення рівня задоволеності клієнтів. Тому оцінка клієнтами якості послуг в готельній індустрії дуже важлива для розвитку бізнесу. Готелі повинні надавати конкурентоспроможні послуги, щоб задовольнити своїх клієнтів і завоювати лояльність клієнтів. Якість обслуговування в готельній галузі концентрується на задоволенні якісних потреб гостей. Якість обслуговування враховує судження гостя щодо загальної переваги та досконалості. Багато вчених довели сильну кореляцію між якістю послуг і задоволеністю гостей. Протягом десятиліть, згідно з багатьма дослідженнями індустрії гостинності, були представлені дві значущі галузі, які полягають в обслуговуванні та задоволенні клієнтів. Задоволення гостей є найкращим відображенням майбутнього прибутку готелю. Питанням дослідження якості в індустрії гостинності, розвитку готельного господарства присвячено праці як іноземних - J. Walker, L. Berry, G. Lockyer, A. Ostrom, A. Emam, H. Min, так й вітчизняних науковців – Роглєв Х., Мунін Г., Мальська М., Грабовенська С., Бабанчикова О. та ін. Незважаючи на вагомі теоретичні здобутки та отримані практичні результати досліджень, низка аспектів системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів на підприємствах готельного господарства потребують подальшого удосконалення. Зокрема, це стосується впровадження сучасних методів управління на вітчизняних готельних господарствах, розвитку теоретичних підходів щодо управління якості в індустрії гостинності з урахуванням сучасних умов економіки України. Таким чином дослідження системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності шляхом визначення якості послуг як основи для вимірювання задоволеності гостей у готельній галузі для її вдосконалення є актуальним дослідженням.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectсистема управління якістюuk_UA
dc.subjectобслуговування і задоволеність споживачівuk_UA
dc.subjectякість послугuk_UA
dc.subjectпідвищення якості готельних послугuk_UA
dc.titleВдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинностіuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
dc.contributor.affiliationДержавний біотехнологічний університет, Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи-
Appears in Collections:241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diplom_ Kotova M_S.pdf
  Restricted Access
2.25 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
an_ Kotova.pdf
  Restricted Access
291.15 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.