Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/22335
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Сорокіна, С. В. | - |
dc.contributor.author | Котова, Маргарита Сергіївна | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-09T18:32:39Z | - |
dc.date.available | 2023-02-09T18:32:39Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Котова М. С. Вдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності: кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня: спец. 241 Готельно-ресторанна справа; наук. кер. С. В. Сорокіна; Харків; ДБТУ. 2022. 119 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/22335 | - |
dc.description.abstract | В даний час ключовий успіх конкурентного ринку залежить від надання високої якості обслуговування, що призведе до підвищення рівня задоволеності клієнтів. Тому оцінка клієнтами якості послуг в готельній індустрії дуже важлива для розвитку бізнесу. Готелі повинні надавати конкурентоспроможні послуги, щоб задовольнити своїх клієнтів і завоювати лояльність клієнтів. Якість обслуговування в готельній галузі концентрується на задоволенні якісних потреб гостей. Якість обслуговування враховує судження гостя щодо загальної переваги та досконалості. Багато вчених довели сильну кореляцію між якістю послуг і задоволеністю гостей. Протягом десятиліть, згідно з багатьма дослідженнями індустрії гостинності, були представлені дві значущі галузі, які полягають в обслуговуванні та задоволенні клієнтів. Задоволення гостей є найкращим відображенням майбутнього прибутку готелю. Питанням дослідження якості в індустрії гостинності, розвитку готельного господарства присвячено праці як іноземних - J. Walker, L. Berry, G. Lockyer, A. Ostrom, A. Emam, H. Min, так й вітчизняних науковців – Роглєв Х., Мунін Г., Мальська М., Грабовенська С., Бабанчикова О. та ін. Незважаючи на вагомі теоретичні здобутки та отримані практичні результати досліджень, низка аспектів системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів на підприємствах готельного господарства потребують подальшого удосконалення. Зокрема, це стосується впровадження сучасних методів управління на вітчизняних готельних господарствах, розвитку теоретичних підходів щодо управління якості в індустрії гостинності з урахуванням сучасних умов економіки України. Таким чином дослідження системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності шляхом визначення якості послуг як основи для вимірювання задоволеності гостей у готельній галузі для її вдосконалення є актуальним дослідженням. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.subject | індустрія гостинності | uk_UA |
dc.subject | система управління якістю | uk_UA |
dc.subject | обслуговування і задоволеність споживачів | uk_UA |
dc.subject | якість послуг | uk_UA |
dc.subject | підвищення якості готельних послуг | uk_UA |
dc.title | Вдосконалення системи управління якістю обслуговування і задоволеності клієнтів в індустрії гостинності | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Державний біотехнологічний університет | - |
dc.contributor.affiliation | Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи | - |
Appears in Collections: | 241 – " Готельно - ресторанна справа" (Магістри) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Diplom_ Kotova M_S.pdf Restricted Access | 2.25 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy | |
an_ Kotova.pdf Restricted Access | 291.15 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.