Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2159
Title: Математичний опис процесу сушіння пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі
Other Titles: Mathematical description of drying brewers grains in aerovibrokipyaschem layer
Authors: Гура, Олександр Васильович
Декань, Олексій Олексійович
Keywords: сушіння;процес;зневоднення;рівняння;модель;період;дробина;теплоносій;турбулентність;поле;drying;process;dehydration;equation;model;period;brewer’s grain;thermal medium;turbulence;field
Issue Date: 2014
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Гура О. В., Декань О. О. Математичний опис процесу сушіння пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 197-205.
Abstract: У статті запропоновано математичну модель сушіння пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі, яка враховує взаємозв’язок сполучених процесів перенесення теплоти, маси та кінетики хімічних реакцій у процесі сушіння. Модель включає систему диференційних рівнянь руху нестисливого потоку сушильного агента, рівнянь перенесення пари та теплоти цим потоком з урахуванням його структури в аеровіброкиплячому шарі, рівнянь перенесення теплоти та вологи в продукті з формулюванням відповідних граничних умов та рівнянь кінетики хімічних реакцій для термолабільних речовин пивної дробини в процесі сушіння.
The authors suggested mathematical model of drying brewer’s grains in aerovibroboiling layer, which accounts the interaction of joint processes of the transfer of heat, mass and kinetics of chemical reactions in the process of drying. The model contains the system of differential equations of movement of incoercible flow of drying agent, the management of the transfer of steam and heat by this flow with the account of its structure in aerovibroboiling layer, equations of the transfer of heat and moisture in a product, with the formulation of the corresponding margin conditions, and equations of chemical reactions kinetics for thermo-labile substances of brewer’s grains in the process of freezing.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/2159
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_22.pdf307.44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.