Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1759
Назва: Сучасні лабораторні установки та дослідження електрофізичних методів обробки харчової сировини
Інші назви: Modern laboratory installations and research of electro-physical processing methods of food raw materials
Автори: Михайлов, Валерій Михайлович
Бабкіна, Ірина Володимирівна
Шевченко, Андрій Олександрович
Михайлова, Світлана Володимирівна
Авдєєв, Сергій Сергійович
Ключові слова: установка;електрофізичний;обробка;НВЧ;нагрівання;вакуумування;ЕКН;жарення;концентрування;сушіння;installation;electrophysical;treatment;microwave;heating;vacuuming;ECH;frying;concentration;drying
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Михайлов В. М., Бабкіна І. В., Шевченко А. О., Михайлова С. В., Авдєєв С. С. Сучасні лабораторні установки та дослідження електрофізичних методів обробки харчової сировини. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 82-94.
Короткий огляд (реферат): Представлено лабораторні установки для дослідження електрофізичних методів обробки харчової сировини: для НВЧ-нагрівання та вакуумування, для електроконтактного нагрівання (ЕКН) та комбінованого жарення з ЕКН. Проведені дослідження дозволили встановити скорочення тривалості НВЧ-концентрування (сушіння) за рахунок збільшення проникної здатності НВЧ-енергії та зменшення дифузійного опору, зменшення нерівномірності температурного поля за умов ЕКН, а також скорочення тривалості жарення за рахунок ЕКН.
The laboratory installation for the investigation of the methods of food raw materials processing are presented. The installation consisting of a working capacity, microwave oven, electrical drive, mixer, vacuum manometer, condensate catcher and vacuum pump, has been developed for studying the processes of microwave concentration. The duration of the processes of microwave concentration and microwave drying with simultaneous stirring was determined by means of this installation.The installation for electrical contact heating (ECH) by various electrical current by its type, form and frequency, has also been elaborated. Its main elements are working capacity, a pair of heteropolar electrodes, autotransformer, generator, commutator and current rectifier. An experimental installation consisting of IR heater, the system of support and control of ECH, and monitors, has been developed for the combined frying with ECH. The investigations carried out in these installations allowed the authors determine the reduction of the duration of microwave concentration (drying) due to the increase of penetrating ability of microwave energy and reduction of diffusion resistance, decrease of temperature pattern non-uniformity under ECH, and reduction of frying duration due to ECH.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1759
Розташовується у зібраннях:Випуск 2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2014_2_10.pdf482.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.