Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1740
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЧеревко, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorКрутовий, Жорж Андрійович-
dc.contributor.authorЗапаренко, Ганна Володимирівна-
dc.contributor.authorБорисова, Аліна Олексіївна-
dc.date.accessioned2022-06-26T12:48:25Z-
dc.date.available2022-06-26T12:48:25Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЧеревко О. І., Крутовий Ж. А., Запаренко Г. В., Борисова А. О. Нетрадиційні борошняні вироби: кількісний аналіз збалансованості нутрієнтів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2014. Вип. 2(20). C. 7-17.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1740-
dc.description.abstractУперше здійснено кількісний аналіз збалансованості груп зв’язаних між собою нутрієнтів у дев’яти спроектованих борошняних виробах, збагачених дефіцитними нутрієнтами.uk_UA
dc.description.abstractQuantitative analyses of the groups of the related nutrients balance in nine projected floury products enriched with the deficient nutrients isfirst fulfilled. It is established that the methodology proposed for the projection of floury products guarantees a high indicators of nutrients balance for three groups investigated. The best level of nutrients balancing is observed for the group of ten essential amino acids that is provided by proper mathematical modeling of ingredients content in the products receipts. The proposed approach to quantitative evaluation of the nutrients balance may be used for the analysis of other groups of the related nutrients both in floury products, as well as in expendable and daily diets, i.e. at different stages of multipurpose nutrition systems creation, including medicinal and prophylactic systems.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectнетрадиційні борошняні виробиuk_UA
dc.subjectкількісні показники збалансованості нутрієнтівuk_UA
dc.subjectнетрадиционные мучные изделияuk_UA
dc.subjectколичественные показатели сбалансированности нутриентовuk_UA
dc.subjectunconventional floury productsuk_UA
dc.subjectquantitative indicators of nutrients balanceuk_UA
dc.titleНетрадиційні борошняні вироби: кількісний аналіз збалансованості нутрієнтівuk_UA
dc.title.alternativeUnconventional floury products: quantitative analysis of nutrients balance-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 2 (20)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2014_2_3.pdf350.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.