Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/15401
Title: | Спосіб комплексної переробки риби |
Authors: | Пивоваров, Павло Петрович Пивоваров, Євгеній Павлович Гринченко, Наталя Геннадіївна Товма, Лідія Федорівна |
Issue Date: | 25-Aug-2010 |
Citation: | Спосіб комплексної переробки риби. Патент України на корисну модель № 52311, МПК (2009) A22C 25/00. П. П. Пивоваров, Є. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко, Л. Ф. Товма. № u201001244. Заявл. 08.02.2010. Опубл. 25.08.2010, Бюл.№ 16. 3 с. |
Series/Report no.: | 11;52311 |
Abstract: | Спосіб комплексної переробки риби, що включає сепарування риби на м'язову фракцію, яку переробляють за традиційними технологіями, кісткову тканину і шкіру, який відрізняється тим, що шкіряну фракцію та кісткові тканини, які складають 15мас.% та 30мас.% від маси риби, піддають гідротермообробці при t = 98-100°С протягом 15- 20хв. з отриманням 60мас.% бульйону і після видалення кісткової маси гомогенізують відварену шкіряну фракцію у бульйоні, розчиняють 0,5- 3,0мас.% альгінату натрію, додають 1-5мас.% крохмалю, 0,5-3мас.% білоквмісних компонентів, 2- 6мас.% жиру та 0,5-1,0мас.% хлористого кальцію, суміш формують і витримують при температурі 0- 6°С протягом 4-6 годин з отриманням структурованого продукту. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15401 |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.