Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/15401
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПивоваров, Павло Петрович-
dc.contributor.authorПивоваров, Євгеній Павлович-
dc.contributor.authorГринченко, Наталя Геннадіївна-
dc.contributor.authorТовма, Лідія Федорівна-
dc.date.accessioned2022-11-25T10:57:33Z-
dc.date.available2022-11-25T10:57:33Z-
dc.date.issued2010-08-25-
dc.identifier.citationСпосіб комплексної переробки риби. Патент України на корисну модель № 52311, МПК (2009) A22C 25/00. П. П. Пивоваров, Є. П. Пивоваров, Н. Г. Гринченко, Л. Ф. Товма. № u201001244. Заявл. 08.02.2010. Опубл. 25.08.2010, Бюл.№ 16. 3 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/15401-
dc.description.abstractСпосіб комплексної переробки риби, що включає сепарування риби на м'язову фракцію, яку переробляють за традиційними технологіями, кісткову тканину і шкіру, який відрізняється тим, що шкіряну фракцію та кісткові тканини, які складають 15мас.% та 30мас.% від маси риби, піддають гідротермообробці при t = 98-100°С протягом 15- 20хв. з отриманням 60мас.% бульйону і після видалення кісткової маси гомогенізують відварену шкіряну фракцію у бульйоні, розчиняють 0,5- 3,0мас.% альгінату натрію, додають 1-5мас.% крохмалю, 0,5-3мас.% білоквмісних компонентів, 2- 6мас.% жиру та 0,5-1,0мас.% хлористого кальцію, суміш формують і витримують при температурі 0- 6°С протягом 4-6 годин з отриманням структурованого продукту.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.relation.ispartofseries11;52311-
dc.titleСпосіб комплексної переробки рибиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Патенти на винаходи (корисні моделі)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
52311.pdf108.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.