Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1538
Назва: Стабілізація водно-спиртових сумішей у процесі електрохімічної активації питної води
Інші назви: Stabilization of aqueous-alcoholic mixtures under the process of electrochemical activation of drinking water
Автори: Кузьмін, Олег Володимирович
Топольник, Віра Григорівна
Мирончук, Валерій Григорович
Суйков, Сергій Юрійович
Ключові слова: водно-спиртова суміш;горілка;1Н ЯМР-спектроскопія;гідроксильні протони;електрохім ічнаактивація;водно-спиртовая смесь;водка;1Н ЯМР-спектроскопия;гидроксильные протоны;электрохимическая активация;aqueous-alcoholicmixture;vodka;1H NMR spectroscopy;hydroxyl protons;electrochemical activation
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Кузьмін О. В., Топольник В. Г., Мирончук В. Г., Суйков С. Ю. Стабілізація водно-спиртових сумішей у процесі електрохімічної активації питної води. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 374-386.
Короткий огляд (реферат): Досліджено механізм установлення рівноважного стану водноспиртових сумішей на основних етапах створення горілки з використанням електрохімічної активації питної води. Експериментально доведено залежність швидкості характеру встановлення термодинамічної рівноваги – релаксації водно-спиртових систем за умови стабілізації гідроксильної групи протонів етанолу та води. Методи: 1Н ЯМР-спектроскопія; методи оцінки фізико-хімічних та органолептичних показників.
The aim of the publication is to study the mechanisms of the equilibrium state of aqueous-alcoholic mixtures at key stages of the creation of vodka using electrochemical activation of drinking water. W e have experimentally established the dependence rate of achievement of thermodynamic equilibrium and its character of aqueous-alcoholic systems, through rational waveforms hydroxyl group protons of ethanol and water, to stabilize their positions. The study has proved that steady equilibrium is characterized by the presence of combined unitary signal EtOH+H2O in hydroxyl group (Δδ=0 ppm). Unsteady equilibrium is characterized by the presence of two separate signals of EtOH and H2O in hydroxyl group. Methods: 1H NMR-spectroscopy; methods of evaluation of physicochemical and organoleptic characteristics of water, ethanol, aqueous-alcoholic mixtures, vodkas.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1538
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2015_1_43.pdf402.76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.