Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1538
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКузьмін, Олег Володимирович-
dc.contributor.authorТопольник, Віра Григорівна-
dc.contributor.authorМирончук, Валерій Григорович-
dc.contributor.authorСуйков, Сергій Юрійович-
dc.date.accessioned2022-06-23T05:19:39Z-
dc.date.available2022-06-23T05:19:39Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКузьмін О. В., Топольник В. Г., Мирончук В. Г., Суйков С. Ю. Стабілізація водно-спиртових сумішей у процесі електрохімічної активації питної води. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 374-386.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1538-
dc.description.abstractДосліджено механізм установлення рівноважного стану водноспиртових сумішей на основних етапах створення горілки з використанням електрохімічної активації питної води. Експериментально доведено залежність швидкості характеру встановлення термодинамічної рівноваги – релаксації водно-спиртових систем за умови стабілізації гідроксильної групи протонів етанолу та води. Методи: 1Н ЯМР-спектроскопія; методи оцінки фізико-хімічних та органолептичних показників.uk_UA
dc.description.abstractThe aim of the publication is to study the mechanisms of the equilibrium state of aqueous-alcoholic mixtures at key stages of the creation of vodka using electrochemical activation of drinking water. W e have experimentally established the dependence rate of achievement of thermodynamic equilibrium and its character of aqueous-alcoholic systems, through rational waveforms hydroxyl group protons of ethanol and water, to stabilize their positions. The study has proved that steady equilibrium is characterized by the presence of combined unitary signal EtOH+H2O in hydroxyl group (Δδ=0 ppm). Unsteady equilibrium is characterized by the presence of two separate signals of EtOH and H2O in hydroxyl group. Methods: 1H NMR-spectroscopy; methods of evaluation of physicochemical and organoleptic characteristics of water, ethanol, aqueous-alcoholic mixtures, vodkas.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectводно-спиртова сумішuk_UA
dc.subjectгорілкаuk_UA
dc.subject1Н ЯМР-спектроскопіяuk_UA
dc.subjectгідроксильні протониuk_UA
dc.subjectелектрохім ічнаактиваціяuk_UA
dc.subjectводно-спиртовая смесьuk_UA
dc.subjectводкаuk_UA
dc.subject1Н ЯМР-спектроскопияuk_UA
dc.subjectгидроксильные протоныuk_UA
dc.subjectэлектрохимическая активацияuk_UA
dc.subjectaqueous-alcoholicmixtureuk_UA
dc.subjectvodkauk_UA
dc.subject1H NMR spectroscopyuk_UA
dc.subjecthydroxyl protonsuk_UA
dc.subjectelectrochemical activationuk_UA
dc.titleСтабілізація водно-спиртових сумішей у процесі електрохімічної активації питної водиuk_UA
dc.title.alternativeStabilization of aqueous-alcoholic mixtures under the process of electrochemical activation of drinking water-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_43.pdf402.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.