Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1452
Title: Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів шляхом використання добавок гідроколоїдів
Other Titles: Improvement of the technology of meat minced products using hydrocolloids
Authors: Ястреба, Юлія Анатоліївна
Пасічний, Василь Миколайович
Keywords: січені напівфабрикати;альгінат натрію;гелі;рубленые полуфабрикаты;альгинат натрия;гели;meat minced products;sodium alginate;gels
Issue Date: 2015
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Ястреба Ю. А., Пасічний В. М. Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів шляхом використання добавок гідроколоїдів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 250-257.
Abstract: Науково обґрунтовано та розроблено технології м’ясних продуктів із використанням альгінату натрію. Удосконалено технологію виробництва м’ясних січених напівфабрикатів. Проведено дослідження органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних характеристик експерим ентальних зразків м’ясних січених напівфабрикатів із додаванням гідроколоїдів рослинного походження.
The article is devoted to scientific substantiation and elaboration of the technology of meat products with the usage the sodium alginate. The technology of meat minced products enriched with food fibers of vegetable origin is developed. The processes of the preliminary treatment by the method of the mathematical planning are optimized. The mathematical model of the process of the preliminary treatment of sodium alginate is based on the experimental data. Chemical composition, microbiological and organoleptic indexes of the developed products is investigated. It is determined, that use of sodium alginate for the manufacture of meat products has substantial influence on physical and chemical indexes of the prepared product.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1452
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_29.pdf270.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.