Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1452
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯстреба, Юлія Анатоліївна-
dc.contributor.authorПасічний, Василь Миколайович-
dc.date.accessioned2022-06-22T05:28:06Z-
dc.date.available2022-06-22T05:28:06Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationЯстреба Ю. А., Пасічний В. М. Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів шляхом використання добавок гідроколоїдів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 250-257.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1452-
dc.description.abstractНауково обґрунтовано та розроблено технології м’ясних продуктів із використанням альгінату натрію. Удосконалено технологію виробництва м’ясних січених напівфабрикатів. Проведено дослідження органолептичних, фізико-хімічних, мікробіологічних характеристик експерим ентальних зразків м’ясних січених напівфабрикатів із додаванням гідроколоїдів рослинного походження.uk_UA
dc.description.abstractThe article is devoted to scientific substantiation and elaboration of the technology of meat products with the usage the sodium alginate. The technology of meat minced products enriched with food fibers of vegetable origin is developed. The processes of the preliminary treatment by the method of the mathematical planning are optimized. The mathematical model of the process of the preliminary treatment of sodium alginate is based on the experimental data. Chemical composition, microbiological and organoleptic indexes of the developed products is investigated. It is determined, that use of sodium alginate for the manufacture of meat products has substantial influence on physical and chemical indexes of the prepared product.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectсічені напівфабрикатиuk_UA
dc.subjectальгінат натріюuk_UA
dc.subjectгеліuk_UA
dc.subjectрубленые полуфабрикатыuk_UA
dc.subjectальгинат натрияuk_UA
dc.subjectгелиuk_UA
dc.subjectmeat minced productsuk_UA
dc.subjectsodium alginateuk_UA
dc.subjectgelsuk_UA
dc.titleУдосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів шляхом використання добавок гідроколоїдівuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the technology of meat minced products using hydrocolloids-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_29.pdf270.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.