Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1388
Название: Effect of design of internal heater on the drying kinetics of grape pomace in mass transfer module
Другие названия: Вплив конструкції внутрішнього нагрівача на кінетику сушіння виноградних вичавків у масообмінному модулі
Авторы: Potapov, Volodymyr
Yakushenko, Evgen
Ключевые слова: drying;conductive dryer;kinetics;grape pomace;сушіння;кондуктивна сушарка;кінетика;виноградні вичавки;сушка;кондуктивная сушилка;кинетика;виноградные выжимки
Дата публикации: 2015
Издательство: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Библиографическое описание: Potapov V., Yakushenko E. Effect of design of internal heater on the drying kinetics of grape pomace in mass transfer module. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 155-163.
Краткий осмотр (реферат): The paper presents the results of a study of the drying process of grape pomace in the mass-transfer modules (MTM) with conductive heat supply, allowing to obtained a highly porous, fast recovery dried foods at high rates of efficiency and quality. Next modules, that differ arrangement and design of the heater, were investigated in experiments: internal flat heater; inner tubular heater, the heater, which is located on the mass transfer surface. The results of these experiments allow to find, that the greatest intensity drying provides by inner tubular heater. Empirical equation, which describe the kinetics of water content and allow to calculate the drying time in the MTM with conductive heat supply, has been proposed. The diffusion coefficient of moisture and its dependence from temperature were found after regression analysis of the experimental drying kinetics.
Наведено результати досліджень кінетики вологовмісту та тем ператури в процесі сушіння зм ішаним теплопідведенням (ЗТП-сушіння) виноградних вичавок у масообм інном у модулі (МОМ) із внутрішнім нагрівачем .
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1388
Располагается в коллекциях:Випуск 1 (21)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Pt_2015_1_18.pdf359.49 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.