Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1388
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPotapov, Volodymyr-
dc.contributor.authorYakushenko, Evgen-
dc.date.accessioned2022-06-21T10:56:22Z-
dc.date.available2022-06-21T10:56:22Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationPotapov V., Yakushenko E. Effect of design of internal heater on the drying kinetics of grape pomace in mass transfer module. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 155-163.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1388-
dc.description.abstractThe paper presents the results of a study of the drying process of grape pomace in the mass-transfer modules (MTM) with conductive heat supply, allowing to obtained a highly porous, fast recovery dried foods at high rates of efficiency and quality. Next modules, that differ arrangement and design of the heater, were investigated in experiments: internal flat heater; inner tubular heater, the heater, which is located on the mass transfer surface. The results of these experiments allow to find, that the greatest intensity drying provides by inner tubular heater. Empirical equation, which describe the kinetics of water content and allow to calculate the drying time in the MTM with conductive heat supply, has been proposed. The diffusion coefficient of moisture and its dependence from temperature were found after regression analysis of the experimental drying kinetics.uk_UA
dc.description.abstractНаведено результати досліджень кінетики вологовмісту та тем ператури в процесі сушіння зм ішаним теплопідведенням (ЗТП-сушіння) виноградних вичавок у масообм інном у модулі (МОМ) із внутрішнім нагрівачем .-
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherХарківський державний університет харчування та торгівліuk_UA
dc.subjectdryinguk_UA
dc.subjectconductive dryeruk_UA
dc.subjectkineticsuk_UA
dc.subjectgrape pomaceuk_UA
dc.subjectсушінняuk_UA
dc.subjectкондуктивна сушаркаuk_UA
dc.subjectкінетикаuk_UA
dc.subjectвиноградні вичавкиuk_UA
dc.subjectсушкаuk_UA
dc.subjectкондуктивная сушилкаuk_UA
dc.subjectкинетикаuk_UA
dc.subjectвиноградные выжимкиuk_UA
dc.titleEffect of design of internal heater on the drying kinetics of grape pomace in mass transfer moduleuk_UA
dc.title.alternativeВплив конструкції внутрішнього нагрівача на кінетику сушіння виноградних вичавків у масообмінному модулі-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Випуск 1 (21)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2015_1_18.pdf359.49 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.