Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1351
Назва: Аналітична характеристика мембранної обробки рідких високомолекулярних систем
Інші назви: Analytical characteristics of membrane treatment of liquid high molecular systems
Автори: Дейниченко, Григорій Вікторович
Мазняк, Захар Олександрович
Гузенко, Василь Володимирович
Ключові слова: сировина;молоко;процес;мембрана;обробка;ультрафільтрація;концентрування;вода;сырье;процесс;обработка;ультрафильтрация;концентрирование;raw material;milk;process;membrane;treatment;ultrafiltration;concentration;water
Дата публікації: 2015
Видавництво: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Бібліографічний опис: Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Гузенко В. В. Аналітична характеристика мембранної обробки рідких високомолекулярних систем. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 120-131.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено питання щодо використання мембранних процесів під час обробки рідких харчових високом олекулярних полідисперсних систем різного походження. Подано аналіз досліджень технологічних параметрів процесу ультрафільтрації за дистильованою водою та рослинним екстрактом , а також робочих характеристик ультрафільтраційних мембран. Визначено перспективні шляхи для проведення процесів ультрафільтраційного концентрування білково-вуглеводної молочної сировини.
The article is devoted to the analysis of the processes of membrane processing of liquid high molecular polydisperse systems of different origin, and to the possibility of introducing the membrane processes while skimmed milk raw material (buttermilk, skimmed milk, curd whey) processing for securing high quality production. Also the resource and energy effectiveness of manufacture. The theoretical studies of the importance of applying the processes of membrane processing ( ultrafiltration) in the technologies of milk products processing i.e. the concentration of albumen–carbohydrate milk raw material are presented. The characteristics of experimental researches of technological features of the ulrtafiltration process of food liquids concentration – distilled water, vegetable extracts – are introduced. The working characteristics of the ultrafiltration semipermeable membranes like PAN for further usage during ulrtafiltration concentration of albumen-carbohydrate milk raw material are defined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1351
Розташовується у зібраннях:Випуск 1 (21)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pt_2015_1_14.pdf316.54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.