Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1351
Название: | Аналітична характеристика мембранної обробки рідких високомолекулярних систем |
Другие названия: | Analytical characteristics of membrane treatment of liquid high molecular systems |
Авторы: | Дейниченко, Григорій Вікторович Мазняк, Захар Олександрович Гузенко, Василь Володимирович |
Ключевые слова: | сировина;молоко;процес;мембрана;обробка;ультрафільтрація;концентрування;вода;сырье;процесс;обработка;ультрафильтрация;концентрирование;raw material;milk;process;membrane;treatment;ultrafiltration;concentration;water |
Дата публикации: | 2015 |
Издательство: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Библиографическое описание: | Дейниченко Г. В., Мазняк З. О., Гузенко В. В. Аналітична характеристика мембранної обробки рідких високомолекулярних систем. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2015. Вип. 1(21). C. 120-131. |
Краткий осмотр (реферат): | Висвітлено питання щодо використання мембранних процесів під час
обробки рідких харчових високом олекулярних полідисперсних систем різного
походження. Подано аналіз досліджень технологічних параметрів процесу
ультрафільтрації за дистильованою водою та рослинним екстрактом , а
також робочих характеристик ультрафільтраційних мембран. Визначено
перспективні шляхи для проведення процесів ультрафільтраційного
концентрування білково-вуглеводної молочної сировини. The article is devoted to the analysis of the processes of membrane processing of liquid high molecular polydisperse systems of different origin, and to the possibility of introducing the membrane processes while skimmed milk raw material (buttermilk, skimmed milk, curd whey) processing for securing high quality production. Also the resource and energy effectiveness of manufacture. The theoretical studies of the importance of applying the processes of membrane processing ( ultrafiltration) in the technologies of milk products processing i.e. the concentration of albumen–carbohydrate milk raw material are presented. The characteristics of experimental researches of technological features of the ulrtafiltration process of food liquids concentration – distilled water, vegetable extracts – are introduced. The working characteristics of the ultrafiltration semipermeable membranes like PAN for further usage during ulrtafiltration concentration of albumen-carbohydrate milk raw material are defined. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/1351 |
Располагается в коллекциях: | Випуск 1 (21) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pt_2015_1_14.pdf | 316.54 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.