Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35252
Назва: Гастрономічна культура як засіб комунікацій
Автори: Радченко, А. Е.
Дата публікації: 2022
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Гастрономічна культура як засіб комунікацій: методичні рекомендації та завдання для практичних занять з дисципліни «Гастрономічна культура як засіб комунікацій» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» ступеня вищої освіти бакалавр денної та заочної форми навчання; уклад.: А. Е. Радченко. Харків: ДБТУ, 2022. 56 с.
Короткий огляд (реферат): Гастрономічна культура − це культурно специфічна система норм, принципів і зразків, що втілюється в способи приготування їжі, наборі прийнятих в даній культурі продуктів і їх поєднаннях, практиці споживання їжі, а також рефлексії над процесами приготування і вживання їжі. Структура гастрономічної культури складається з трьох елементів −кулінарної культури, культури прийняття їжі і гастрономічної рефлексії. Енциклопедичне трактування терміну «культура» характеризує історично визначений рівень розвитку суспільства та людини, що виражається в типах і формах організації життя та діяльності людей, їх матеріальних та духовних цінностях, які відображають рівень матеріального та духовного розвитку. Технологія харчування є однією з важливіших та невід’ємних частин діяльності людини і суспільства, тому і є частиною загальної культури і характеризується організацією харчування у відповідності з фізіологічними та естетичними вимогами, що віддзеркалюють рівень матеріального та духовного розвитку суспільства. Дисципліна «Гастрономічна культура як засіб комунікацій» формує у студентів новий підхід до розуміння щодо системи харчування сучасної людини як невід’ємної частини всієї культури та цивілізації. Автор висловлює подяку Ботштейн Беллі Борисівні за надані навчально-методичні матеріали, які використано під час розробки даних методичних вказівок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35252
Розташовується у зібраннях:Методичні вказівки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mr_Hastronomichna kul_tura_181_22.pdf1.76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.