Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/35252
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРадченко, А. Е.-
dc.date.accessioned2023-07-05T14:26:17Z-
dc.date.available2023-07-05T14:26:17Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationГастрономічна культура як засіб комунікацій: методичні рекомендації та завдання для практичних занять з дисципліни «Гастрономічна культура як засіб комунікацій» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії» ступеня вищої освіти бакалавр денної та заочної форми навчання; уклад.: А. Е. Радченко. Харків: ДБТУ, 2022. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/35252-
dc.description.abstractГастрономічна культура − це культурно специфічна система норм, принципів і зразків, що втілюється в способи приготування їжі, наборі прийнятих в даній культурі продуктів і їх поєднаннях, практиці споживання їжі, а також рефлексії над процесами приготування і вживання їжі. Структура гастрономічної культури складається з трьох елементів −кулінарної культури, культури прийняття їжі і гастрономічної рефлексії. Енциклопедичне трактування терміну «культура» характеризує історично визначений рівень розвитку суспільства та людини, що виражається в типах і формах організації життя та діяльності людей, їх матеріальних та духовних цінностях, які відображають рівень матеріального та духовного розвитку. Технологія харчування є однією з важливіших та невід’ємних частин діяльності людини і суспільства, тому і є частиною загальної культури і характеризується організацією харчування у відповідності з фізіологічними та естетичними вимогами, що віддзеркалюють рівень матеріального та духовного розвитку суспільства. Дисципліна «Гастрономічна культура як засіб комунікацій» формує у студентів новий підхід до розуміння щодо системи харчування сучасної людини як невід’ємної частини всієї культури та цивілізації. Автор висловлює подяку Ботштейн Беллі Борисівні за надані навчально-методичні матеріали, які використано під час розробки даних методичних вказівок.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: ДБТУuk_UA
dc.titleГастрономічна культура як засіб комунікаційuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Методичні вказівки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mr_Hastronomichna kul_tura_181_22.pdf1.76 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.