Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3373
Title: Особливості процесу заморожування калини звичайної як сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення
Authors: Одарченко, Д. М.
Кудряшов, А. І.
Бабіч, А. О.
Keywords: заморожування;калина;напівфабрикати функціонального призначення;напівфабрикати
Issue Date: 2013
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Одарченко Д. М., Кудряшов А. І., Бабіч А. О. Особливості процесу заморожування калини звичайної як сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 2(18). C. 145-151.
Abstract: Проаналізовано якість дикорослих ягід. Обґрунтовано метод заморожування плодів калини звичайної як перспективної сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення. Визначено діапазони температур кристалізації та плавлення вологи в досліджуваних зразках ягід із використанням низькотемпературного калориметричного методу вимірювання. Установлено вплив процесу заморожування на показники, що характеризують товарну якість продукції – мікроструктуру рослинних тканин ягід калини звичайної.
Wild berries quality is analyzed. The method of freezing high cranberries as a promising raw material for the manufacture of functional semi-finished products is substantiated. The ranges of crystallization temperatures and moisture melting in the samples of berries with the use of low-temperature calorimetric method of measurement are specified. The freezing process influence on the parameters characterizing products’ commercial quality – the microstructure of high cranberries plant tissue - is ascertained.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3373
Appears in Collections:Випуск 2 (18)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2013_2_24.pdf259.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.