Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3373
Title: | Особливості процесу заморожування калини звичайної як сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення |
Authors: | Одарченко, Д. М. Кудряшов, А. І. Бабіч, А. О. |
Keywords: | заморожування;калина;напівфабрикати функціонального призначення;напівфабрикати |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Одарченко Д. М., Кудряшов А. І., Бабіч А. О. Особливості процесу заморожування калини звичайної як сировини для виробництва напівфабрикатів функціонального призначення. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2013. Вип. 2(18). C. 145-151. |
Abstract: | Проаналізовано якість дикорослих ягід. Обґрунтовано метод
заморожування плодів калини звичайної як перспективної сировини для
виробництва напівфабрикатів функціонального призначення. Визначено
діапазони температур кристалізації та плавлення вологи в досліджуваних
зразках ягід із використанням низькотемпературного калориметричного
методу вимірювання. Установлено вплив процесу заморожування на
показники, що характеризують товарну якість продукції – мікроструктуру
рослинних тканин ягід калини звичайної. Wild berries quality is analyzed. The method of freezing high cranberries as a promising raw material for the manufacture of functional semi-finished products is substantiated. The ranges of crystallization temperatures and moisture melting in the samples of berries with the use of low-temperature calorimetric method of measurement are specified. The freezing process influence on the parameters characterizing products’ commercial quality – the microstructure of high cranberries plant tissue - is ascertained. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/3373 |
Appears in Collections: | Випуск 2 (18) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2013_2_24.pdf | 259.69 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.