Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Назва: | Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу |
Автори: | Аксьонова, Олена Федорівна Губський, Сергій Михайлович Торяник, Дмитро Олександрович Кот, С.М. Суліма, О.В. |
Ключові слова: | сукралоза;діабет;дієтичні продукти;підсолоджувачі;сукроза;ожиріння |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Харків: НАНГУ |
Бібліографічний опис: | Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391. |
Короткий огляд (реферат): | Приведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540 |
ISBN: | 978-966-8671-58-6 |
Розташовується у зібраннях: | Статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.