Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorАксьонова, Олена Федорівна-
dc.contributor.authorГубський, Сергій Михайлович-
dc.contributor.authorТоряник, Дмитро Олександрович-
dc.contributor.authorКот, С.М.-
dc.contributor.authorСуліма, О.В.-
dc.date.accessioned2023-02-28T15:51:51Z-
dc.date.available2023-02-28T15:51:51Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationАксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391.uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-8671-58-6-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540-
dc.description.abstractПриведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherХарків: НАНГУuk_UA
dc.subjectсукралозаuk_UA
dc.subjectдіабетuk_UA
dc.subjectдієтичні продуктиuk_UA
dc.subjectпідсолоджувачіuk_UA
dc.subjectсукрозаuk_UA
dc.subjectожирінняuk_UA
dc.titleПерспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.