Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Аксьонова, Олена Федорівна | - |
dc.contributor.author | Губський, Сергій Михайлович | - |
dc.contributor.author | Торяник, Дмитро Олександрович | - |
dc.contributor.author | Кот, С.М. | - |
dc.contributor.author | Суліма, О.В. | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-28T15:51:51Z | - |
dc.date.available | 2023-02-28T15:51:51Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-966-8671-58-6 | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540 | - |
dc.description.abstract | Приведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: НАНГУ | uk_UA |
dc.subject | сукралоза | uk_UA |
dc.subject | діабет | uk_UA |
dc.subject | дієтичні продукти | uk_UA |
dc.subject | підсолоджувачі | uk_UA |
dc.subject | сукроза | uk_UA |
dc.subject | ожиріння | uk_UA |
dc.title | Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.