Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Аксьонова, Олена Федорівна | - |
dc.contributor.author | Губський, Сергій Михайлович | - |
dc.contributor.author | Торяник, Дмитро Олександрович | - |
dc.contributor.author | Кот, С.М. | - |
dc.contributor.author | Суліма, О.В. | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-28T15:51:51Z | - |
dc.date.available | 2023-02-28T15:51:51Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-966-8671-58-6 | - |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540 | - |
dc.description.abstract | Приведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння. | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: НАНГУ | uk_UA |
dc.subject | сукралоза | uk_UA |
dc.subject | діабет | uk_UA |
dc.subject | дієтичні продукти | uk_UA |
dc.subject | підсолоджувачі | uk_UA |
dc.subject | сукроза | uk_UA |
dc.subject | ожиріння | uk_UA |
dc.title | Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Статті |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.