Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Title: Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу
Authors: Аксьонова, Олена Федорівна
Губський, Сергій Михайлович
Торяник, Дмитро Олександрович
Кот, С.М.
Суліма, О.В.
Keywords: сукралоза;діабет;дієтичні продукти;підсолоджувачі;сукроза;ожиріння
Issue Date: 2020
Publisher: Харків: НАНГУ
Citation: Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391.
Abstract: Приведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння.
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540
ISBN: 978-966-8671-58-6
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf1.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.