Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/24540
Title: | Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу |
Authors: | Аксьонова, Олена Федорівна Губський, Сергій Михайлович Торяник, Дмитро Олександрович Кот, С.М. Суліма, О.В. |
Keywords: | сукралоза;діабет;дієтичні продукти;підсолоджувачі;сукроза;ожиріння |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Харків: НАНГУ |
Citation: | Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Торяник Д. О., Кот С. М, Суліма О. В. Перспективи використання сукралози у технологіях харчових продуктів для хворих на діабет ІІ типу. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія. Харків: НАНГУ, 2020. С. 365-391. |
Abstract: | Приведено аналіз статистичних даних щодо захворюваності населення усього світу та України, зокрема, на цукровий діабет. Зроблено висновок про необхідність оптимізації харчування як здорових людей, так і людей з певними патологіями. Одним із таких інноваційних рішень є впровадження в існуючі технологічні процеси низькокалорійних безпечних підсолоджувачів, як природного походження, так і синтезованих штучно. Проаналізовано перспективи використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, у харчовій технології для хворих на цукровий діабет II типу. Було показано, що використання високоефективних підсолоджувачів, зокрема сукралози, є способом зменшення споживання калорій шляхом підрахунку повної або часткової заміни сахарози у багатьох продуктах харчування. Дієтична природа таких продуктів може бути особливо корисною для контролю та лікування цукрового діабету II типу та ожиріння. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/24540 |
ISBN: | 978-966-8671-58-6 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
aksonova_perspektyvy_vykorystannya_sukralozy_2020.pdf | 1.09 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.