Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23909
Title: | Technology of healthy processed cheese products without melting salts with the use of freezing and non-fermentative catalysis |
Authors: | Pavlyuk, R. Pogarska, V. Yurieva, O. Skripka, l. Abramova, T. |
Keywords: | неферментативний каталіз;механоліз;заморожування;низькотемпературне подрібнення;твердий сичуговий сир;нанокомплекси;плавлені сирні вироби |
Issue Date: | 2016 |
Citation: | Pavlyuk R., Pogarska V., Yurieva O., Skripka l., Abramova T. Technology of healthy processed cheese products without melting salts with the use of freezing and non-fermentative catalysis. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2016. № 5/11 (83). P. 51-61. DOI: 10.15587/1729-4061.2016.81415. |
Series/Report no.: | Eastern-European Journal of Enterprise Technologies;№ 5/11 (83) |
Abstract: | Вивчено комплексний вплив процесів неферментативного каталізу – кріомеханолізу і заморожування сичугових сирів при підготовці до плавлення, який призводить до кріодеструкції важкорозчинних параказеїнаткальційфосфатний нанокомплексів в розчинну форму. Установлено, що відбувається їх кріодеструкція і трансформація в наноформу (на 55…60 %). Розроблено технологію оздоровчих плавлених сирних виробів. Розкрито механізми процесів заморожування та неферментативного каталізу. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/23909 |
ISSN: | 1729-3774 |
Appears in Collections: | Статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
pavlyuk_eastern_european_journal_of_enterprise_technologies_article_2016_5_11.pdf | 868.31 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.