Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66553
Название: | Звіт про науко-дослідну роботу «Наукові та практичні аспекти технології фортифікованих харчових продуктів та особливості визначення їх складу» (остаточний) |
Авторы: | Євлаш, В. В. Дуденко, Н. В. Павлоцкая, Л. Ф. Кузнецова, Т. О. Мурликіна, Н. В. Аксьонова, О. Ф. Губський, С. М. Отрошко, Н. О. Самойленко, С. О. Упатова, О. І. Горбань, В. Г. Старостенко, В. О. Пілюгіна, І. Добровольська, О. В. Гурікова, І. М. |
Ключевые слова: | желе;мармелад;аскорбінова кислота;желатин;білкова добавка;рибні снеки;пряник;вівсяне печиво;концентрат соняшникового ядра;хлорогенова кислота;в'язкість;кріопорошок;суданська троянда;іч-спектроскопія;органолептичні показники якості;фізико-хімічні показники якості;харчови цінність |
Дата публикации: | 2017 |
Издательство: | Харків: ХДУХТ |
Библиографическое описание: | Євлаш В. В., Дуденко Н. В., Павлоцкая Л. Ф., Кузнецова Т. О., Мурликіна Н. В., Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Отрошко Н. О., Самойленко С. О., Упатова О. І., Горбань В. Г., Старостенко В. О., Пілюгіна І., Добровольська О. В., Гурікова І. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Наукові та практичні аспекти технології фортифікованих харчових продуктів та особливості визначення їх складу» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2017. 170 с. |
Серия/номер: | 0115U006798; |
Краткий осмотр (реферат): | Об'єкти дослідження – науково обґрунтовані технології фортифікованих харчових продуктів; інгредієнти фортифікованих харчових продуктів. Мета роботи – розробка технологій фортифікованих харчових продуктів та удосконалення методик визначення мікро- та макронутрієнтів у розроблених продуктах. В роботі розроблено технології: - мармеладу желейного формового на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження («Ніжність», «Ласунка» і «Тріумф») - желе, збагаченого вітаміном С («Мрія» і «Смакота»); - рибних снеків з використанням білкової добавки. - пряників «Сонечко», «Горішок» та «Забава», вівсяного печива «Сонячне» та «Горіхове» з використанням концентрату ядра соняшникового насіння Удосконалено методику кількісного визначення аскорбінової кислоти у системах, що містять гідроколоїди, методом високоефективної рідинної хроматографії. Досліджено ІЧ-спектри кріас-порошків із суданської троянди та чорноплідної горобини, проведено аналіз характеристичних смуг поглинання. Досліджено антиоксидантні властивості маршмелоу з натуральними антоціановими барвниками методом кулонометричного титрування. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66553 |
Располагается в коллекциях: | Звіти НДР |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Yevlash_2017.pdf | 5.08 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.