Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66553
Title: | Звіт про науко-дослідну роботу «Наукові та практичні аспекти технології фортифікованих харчових продуктів та особливості визначення їх складу» (остаточний) |
Authors: | Євлаш, В. В. Дуденко, Н. В. Павлоцкая, Л. Ф. Кузнецова, Т. О. Мурликіна, Н. В. Аксьонова, О. Ф. Губський, С. М. Отрошко, Н. О. Самойленко, С. О. Упатова, О. І. Горбань, В. Г. Старостенко, В. О. Пілюгіна, І. Добровольська, О. В. Гурікова, І. М. |
Keywords: | желе;мармелад;аскорбінова кислота;желатин;білкова добавка;рибні снеки;пряник;вівсяне печиво;концентрат соняшникового ядра;хлорогенова кислота;в'язкість;кріопорошок;суданська троянда;іч-спектроскопія;органолептичні показники якості;фізико-хімічні показники якості;харчови цінність |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Харків: ХДУХТ |
Citation: | Євлаш В. В., Дуденко Н. В., Павлоцкая Л. Ф., Кузнецова Т. О., Мурликіна Н. В., Аксьонова О. Ф., Губський С. М., Отрошко Н. О., Самойленко С. О., Упатова О. І., Горбань В. Г., Старостенко В. О., Пілюгіна І., Добровольська О. В., Гурікова І. М. Звіт про науково-дослідну роботу «Наукові та практичні аспекти технології фортифікованих харчових продуктів та особливості визначення їх складу» (остаточний). Харків: ХДУХТ, 2017. 170 с. |
Series/Report no.: | 0115U006798; |
Abstract: | Об'єкти дослідження – науково обґрунтовані технології фортифікованих харчових продуктів; інгредієнти фортифікованих харчових продуктів. Мета роботи – розробка технологій фортифікованих харчових продуктів та удосконалення методик визначення мікро- та макронутрієнтів у розроблених продуктах. В роботі розроблено технології: - мармеладу желейного формового на агарі з добавками камедей рослинного та мікробного походження («Ніжність», «Ласунка» і «Тріумф») - желе, збагаченого вітаміном С («Мрія» і «Смакота»); - рибних снеків з використанням білкової добавки. - пряників «Сонечко», «Горішок» та «Забава», вівсяного печива «Сонячне» та «Горіхове» з використанням концентрату ядра соняшникового насіння Удосконалено методику кількісного визначення аскорбінової кислоти у системах, що містять гідроколоїди, методом високоефективної рідинної хроматографії. Досліджено ІЧ-спектри кріас-порошків із суданської троянди та чорноплідної горобини, проведено аналіз характеристичних смуг поглинання. Досліджено антиоксидантні властивості маршмелоу з натуральними антоціановими барвниками методом кулонометричного титрування. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/66553 |
Appears in Collections: | Звіти НДР |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ZVIT_Yevlash_2017.pdf | 5.08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.