Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375
Назва: | Дослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробників |
Автори: | Єфанова, Е.О. |
Науковий керівник : | Сподар, К. В. |
Місце роботи: | Державний біотехнологічний університет Кафедра торгівлі, готельно-ресторанної та митної справи |
Ключові слова: | молоко питне;показники якості;споживчі властивості;проведення товарознавчої оцінки |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Харків: ДБТУ |
Бібліографічний опис: | Єфанова Е. О. Дослідження якості та споживчих властивостей молока питного різних виробників: кваліфікаційна робота бакалавра: спец. 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність; наук. кер. К. В. Сподар. Харків; ДБТУ. 2024. 78 с. |
Короткий огляд (реферат): | Актуальність теми кваліфікаційної роботи. Серед багатьох продуктів особливий інтерес у покупців викликає молоко. В торговельній мережі представлено велике різноманіття молока питного від різних виробників. Молоко є продуктом, який споживається щодня і тому має вплив на організм людини, характеризується лікувальною та профілактичною дією. Тому актуально провести товарознавчу оцінку якості молока питного, що реалізуються в українській торговій мережі. Метою даної кваліфікаційної роботи є вивчення споживчих характеристик молока вітчизняного виробництва, його відповідності вимогам національних технічних регламентів, якості досліджуваного зразка, а також організації та технології маркетингових прийомів. Завданням дослідження є: 1. Навести хімічний склад і харчову цінність молока; 2. Надати класифікацію та асортимент молока питного; 3. Провести аналіз ринку молока в Україні та за кордоном; 4. Проаналізувати вимоги до якості молока питного; 5. Надати характеристику мережі супермаркетів «Харків»; 6. Провести товарознавчу оцінку дослідних зразків за показниками органолептики, фізико-хімічними показниками та дослідити їх стан пакування та маркування. Об’єкти досліджень – 10 зразків молока питного вітчизняного виробництва. Предмет досліджень – органолептичні та фізико-хімічні показники досліджуваних зразків, маркування їх споживчої тари. Теоретичне та практичне значення одержаних результатів. Новизною в даній дипломній роботі є визначення показників якості досліджуваних зразків, а одержані результати досліджень мають певну цінність для споживачів. Апробація. Результати досліджень доповідались на наукових семінарах кафедри в рамках роботи студентського гуртка. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/65375 |
Розташовується у зібраннях: | 076 - "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" (Бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2024_B_076z_20b_01_Êfanov_E_O.pdf Restricted Access | 3.2 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.