Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58603
Назва: Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності
Автори: Загорулько, Андрій Миколайович
Загорулько, Олексій Євгенович
Дата публікації: 5-кві-2023
Видавництво: Харків: ДБТУ
Бібліографічний опис: Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності: пат. 152747 Україна: МПК (2023.01) A23L 3/00 A23L 21/10 (2016.01). № u 2022 03578. А. М. Загорулько, О. Є. Загорулько; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 26.09.2022; опубл. 05.04.2023, Бюл.№ 14. 6 с.
Серія/номер: 11;152747
Короткий огляд (реферат): Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності включає попередню обробку вихідних компонентів, бланшування, протирання, змішування, концентрування, фасування в скляну тару та стерилізацію. Здійснюють окреме щадне бланшування плодоягідної сировини з початковим витримуванням зізіфусу у 9-10 % розчині NaCl з додаванням 1 % лимонної кислоти при температурі 20-25 °C протягом 30-35 хв., після бланшують парою при температурі 100-102 °C протягом 5 хв., чорницю бланшують у воді при температурі 85-87 °C протягом 3 хв., отримане з сировини пюре концентрують при температурі 50-55 °C протягом 1,65-1,75 хв. до вмісту сухих речовин 35-40 %, а компоненти беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: яблука - 60±2,5; зізіфус - 30±2,5; чорниця - 10±2,5 (на 100 г купажованої плодоягідної пасти).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58603
Розташовується у зібраннях:Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
152747_DBTU.pdf165.49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.