Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58603
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Загорулько, Андрій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Загорулько, Олексій Євгенович | - |
dc.date.accessioned | 2024-11-05T08:46:04Z | - |
dc.date.available | 2024-11-05T08:46:04Z | - |
dc.date.issued | 2023-04-05 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності: пат. 152747 Україна: МПК (2023.01) A23L 3/00 A23L 21/10 (2016.01). № u 2022 03578. А. М. Загорулько, О. Є. Загорулько; власник Держ. біотехн. ун-т.; заявл. 26.09.2022; опубл. 05.04.2023, Бюл.№ 14. 6 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/58603 | - |
dc.description.abstract | Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності включає попередню обробку вихідних компонентів, бланшування, протирання, змішування, концентрування, фасування в скляну тару та стерилізацію. Здійснюють окреме щадне бланшування плодоягідної сировини з початковим витримуванням зізіфусу у 9-10 % розчині NaCl з додаванням 1 % лимонної кислоти при температурі 20-25 °C протягом 30-35 хв., після бланшують парою при температурі 100-102 °C протягом 5 хв., чорницю бланшують у воді при температурі 85-87 °C протягом 3 хв., отримане з сировини пюре концентрують при температурі 50-55 °C протягом 1,65-1,75 хв. до вмісту сухих речовин 35-40 %, а компоненти беруть у наступному рецептурному співвідношенні, мас. %: яблука - 60±2,5; зізіфус - 30±2,5; чорниця - 10±2,5 (на 100 г купажованої плодоягідної пасти). | uk_UA |
dc.language.iso | uk_UA | uk_UA |
dc.publisher | Харків: ДБТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | 11;152747 | - |
dc.title | Спосіб виробництва купажованої плодоягідної пасти високого ступеня готовності | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Appears in Collections: | Патенти на винаходи (корисні моделі) ДБТУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
152747_DBTU.pdf | 165.49 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.