Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9723
Назва: Методика аналізу забезпечення підприємств ресторанного бізнесу трудовими ресурсами
Інші назви: Методика анализа обеспечение предприятий ресторанного бизнеса трудовых ресурсов
Methodology analysis software enterprises restaurant business workforce
Автори: Кащена, Н.Б.
Цуканова, О.В.
Ключові слова: аналіз;трудові ресурси;ресторанний бізнес;підприємства;рекреація;анализ;трудовые ресурсы;ресторанный бизнес;предприятия;рекреация;analysis;workers;restaurants;businesses;recreation
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Кащена Н. Б., Цуканова О. В. Методика аналізу забезпечення підприємств ресторанного бізнесу трудовими ресурсами. Часопис економічних реформ. 2015. № 3(19). С. 39-42.
Короткий огляд (реферат): У статті запропоновано методику аналізу забезпеченості трудовими ресурсами підприємств ресторанного бізнесу, яка враховує специфіку їх функціонування. Зазначено, що оцінку ступеня виконання плану і динаміки чисельності персоналу (у цілому і в розрізі окремих груп і категорій працівників) слід здійснювати виходячи з характеру їх участі у торгово-виробничому процесі, функцій, напрямів спеціальної підготовки, кваліфікаційного рівня, посад, статі і віку, стажу роботи, характеру трудових відносин. Запропоновано розраховувати коефіцієнти співвідношення між чисельністю окремих груп працівників (торгово-оперативного та управлінського персоналу; працівників виробництва й обідньої зали; працівників, які є співвласниками підприємства і всього персоналу та інші), встановлювати тенденції та закономірності їх розвитку. В статье предложена методика анализа обеспеченности трудовыми ресурсами предприятий ресторанного бизнеса, которая учитывает специфику их функционирования. Отмечено, что оценку степени выполнения плана и динамики численности персонала (в целом и в разрезе отдельных групп и категорий работников) следует осуществлять исходя из характера их участия в торговопроизводственном процессе, функций, направлений специальной подготовки, квалификационного уровня, должностей, пола и возраста, стажа работы, характера трудовых отношений. Предложено рассчитывать коэффициенты співвідношення между численностью отдельных групп работников (торгово-оперативного и управленческого персонала, работников производства и обеденного зала, работников, которые являются совладельцами предприятия и всего персонала и другие), устанавливать тенденции и закономерности их развития. In the article the method of analysis of labor resources pre-acceptance restaurant business, which takes into account the specifics of their operation. It is noted that the assessment of the implementation of the plan and dynamics of personnel (in general and in individual groups and categories of workers) should be made based on the nature of their participation in trade and production process functions, areas of special training, qualifications, positions, sex and age , length of service, the nature of the employment relationship. A countrates spivvid ratio between the number of individual groups of workers (commercial and operational and managerial personnel, production workers and dining hall, workers are coowners enttion and the entire staff, etc.) to establish trends and patterns of development.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9723
ISSN: 2221-8440
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kaschena_Tsukanova_methodology_analysis_software_article_3_19_2015.pdf435.76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.