Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/9723
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКащена, Н.Б.-
dc.contributor.authorЦуканова, О.В.-
dc.date.accessioned2022-10-19T14:47:50Z-
dc.date.available2022-10-19T14:47:50Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКащена Н. Б., Цуканова О. В. Методика аналізу забезпечення підприємств ресторанного бізнесу трудовими ресурсами. Часопис економічних реформ. 2015. № 3(19). С. 39-42.uk_UA
dc.identifier.issn2221-8440-
dc.identifier.urihttps://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9723-
dc.description.abstractУ статті запропоновано методику аналізу забезпеченості трудовими ресурсами підприємств ресторанного бізнесу, яка враховує специфіку їх функціонування. Зазначено, що оцінку ступеня виконання плану і динаміки чисельності персоналу (у цілому і в розрізі окремих груп і категорій працівників) слід здійснювати виходячи з характеру їх участі у торгово-виробничому процесі, функцій, напрямів спеціальної підготовки, кваліфікаційного рівня, посад, статі і віку, стажу роботи, характеру трудових відносин. Запропоновано розраховувати коефіцієнти співвідношення між чисельністю окремих груп працівників (торгово-оперативного та управлінського персоналу; працівників виробництва й обідньої зали; працівників, які є співвласниками підприємства і всього персоналу та інші), встановлювати тенденції та закономірності їх розвитку. В статье предложена методика анализа обеспеченности трудовыми ресурсами предприятий ресторанного бизнеса, которая учитывает специфику их функционирования. Отмечено, что оценку степени выполнения плана и динамики численности персонала (в целом и в разрезе отдельных групп и категорий работников) следует осуществлять исходя из характера их участия в торговопроизводственном процессе, функций, направлений специальной подготовки, квалификационного уровня, должностей, пола и возраста, стажа работы, характера трудовых отношений. Предложено рассчитывать коэффициенты співвідношення между численностью отдельных групп работников (торгово-оперативного и управленческого персонала, работников производства и обеденного зала, работников, которые являются совладельцами предприятия и всего персонала и другие), устанавливать тенденции и закономерности их развития. In the article the method of analysis of labor resources pre-acceptance restaurant business, which takes into account the specifics of their operation. It is noted that the assessment of the implementation of the plan and dynamics of personnel (in general and in individual groups and categories of workers) should be made based on the nature of their participation in trade and production process functions, areas of special training, qualifications, positions, sex and age , length of service, the nature of the employment relationship. A countrates spivvid ratio between the number of individual groups of workers (commercial and operational and managerial personnel, production workers and dining hall, workers are coowners enttion and the entire staff, etc.) to establish trends and patterns of development.uk_UA
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectтрудові ресурсиuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectпідприємстваuk_UA
dc.subjectрекреаціяuk_UA
dc.subjectанализuk_UA
dc.subjectтрудовые ресурсыuk_UA
dc.subjectресторанный бизнесuk_UA
dc.subjectпредприятияuk_UA
dc.subjectрекреацияuk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectworkersuk_UA
dc.subjectrestaurantsuk_UA
dc.subjectbusinessesuk_UA
dc.subjectrecreationuk_UA
dc.titleМетодика аналізу забезпечення підприємств ресторанного бізнесу трудовими ресурсамиuk_UA
dc.title.alternativeМетодика анализа обеспечение предприятий ресторанного бизнеса трудовых ресурсовuk_UA
dc.title.alternativeMethodology analysis software enterprises restaurant business workforce-
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kaschena_Tsukanova_methodology_analysis_software_article_3_19_2015.pdf435.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.