Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9106
Title: | Покращення структурно-механічних характеристик морозива з добавками тваринного та рослинного походження |
Authors: | Чуйко, А. М. Шевченко, О. Є. Дюкарева, Г. І. Томашевська, Р. Я. |
Keywords: | еламін;ламінарії;морозиво;молочно білковий концентрат (копреципітат) |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Чуйко А. М., Шевченко О. Є., Дюкарева Г. І., Томашевська Р. Я. Покращення структурно-механічних характеристик морозива з добавками тваринного та рослинного походження. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 360-366. |
Abstract: | Розглянуто вплив продукту переробки морської водорості ламінарії - еламіну на структурно-механічні показники морозива на основі молочно білкового концентрату (копреципітату). Показано позитивну дію добавки на зменшення середнього розміру кристалів льоду та повітряних пухирців у молочному, вершковому та пломбірному морозиві з еламіном. The reologic characteristics of milk-protein concoction and elamin used in ice-cream production have been studied. It has been shown that the use of elamin in composition with milk-protein concoction makes the structural and mechanical properties of milk-protein concoction better. It also allows to have the mixture resis tants to mechanical influences. This allows to produce high quality ice-cream from this kind of mixture. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/9106 |
Appears in Collections: | Випуск 2 (10) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_2_57.pdf | 714.9 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.