Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8948
Title: | Функціональні оздоровчі плавлені сири, збагачені наноструктурованими добавками із хлорофіловмісних овочів та прянощів |
Authors: | Погарська, В. В. Павлюк, Р. Ю. Коробець, Н. В. Юр'єва, О. О. Максимова, Н. П. Череватенко, Л. М. |
Keywords: | плавлені сири;функціональні продукти;БАР;оздоровчі продукти;наноструктуровані харчові добавки;збагачення |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | Харківський державний університет харчування та торгівлі |
Citation: | Погарська В. В., Павлюк Р. Ю., Коробець Н. В., Юр'єва О. О., Максимова Н. П., Череватенко Л. М. Функціональні оздоровчі плавлені сири, збагачені наноструктурованими добавками із хлорофіловмісних овочів та прянощів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 74-81. |
Abstract: | Розроблено функціональні оздоровчі плавлені сири, збагаченi наноструктурованими харчовими добавками із хлорофіловмісних овочів та натуральних прянощів з високим вмістом БАР (хлорофіли, тритерпеноїди, зокрема каротиноїди, ефірні олії, низькомолекулярні фенольні сполуки та ін.), які мають антиокислювальнi та імуномодулюючі властивості. Показано, що нові плавлені сири не тільки відрізняються високим вмістом БАР, але й зберігаються в 2 рази краще, ніж аналоги. Functional health melted cheeses are developed enriched nanostructure by food additions from chlorophyll-containing vegetables and natural spicinesses with high maintenance of BAV (chlorophyll, carotenoid, essential oils, low-molecular phenic connections and other), which possess antioxygen and immune modeling prop erties. It is rotined that new melted cheeses not only differ high maintenance of BAV but also kept in 2 times better what analogues. |
URI: | https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8948 |
Appears in Collections: | Випуск 2 (10) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pt_2009_2_13.pdf | 845.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.