Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8669
Title: Нанотехнології добавок із хлорофіловмісних овочів з рекордним вмістом хлорофілу та інших БАР з використанням механодеструкції
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Погарська, В. В.
Коробець, Н. В.
Максимова, Н. П.
Гапонцева, О. В.
Keywords: нанотехнологiï;хлорофіловмісні овочі;БАР;каротиноїди
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Погарська В. В., Коробець Н. В., Максимова Н. П., Гапонцева О. В. Нанотехнології добавок із хлорофіловмісних овочів з рекордним вмістом хлорофілу та інших БАР з використанням механодеструкції. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 23-33.
Abstract: Науково обгрунтовано та розроблено нанотехнологiï порошкоподібних наноструктурованих добавок із хлорофіловмісних овочів з рекордним вмістом хлорофілу і каротиноїдів з використанням процесів механодеструкції та механоактивації, які дозволяють перевести БАР із зв'язаного стану з біополімерами У вільний (на 20...80%) та викликають руйнування біополімерів до їх складових (амінокислот, моноцукрів, галактуронової кислоти та ін.).
Scientifically motivated and is designed nanotechology powdery nanosticture additives from chlorophyll-containing vegetables with record contents of the chlorophyll and carotin with use the processes mehanodestructure and mehanoaktivacii, which allow to translate BAS from the coupled state with biopolimers in free (20...80%) and cause the damage of biopolimers to their constituents (aminoacid, monosaccharum, galacturonic acid other).
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8669
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_6.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.