Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8527
Title: Нанотехнології БАД із нетрадиційної лікарської та пряно-ароматичної рослинної сировини та їх використання в оздоровчих продуктах
Authors: Павлюк, Р. Ю.
Афанасьєва, В. А.
Яницький, В. В.
Крячко, Т. В.
Юр’єва, О. О.
Keywords: БАД;нетрадиційна лікарська та пряно-ароматична рослинна сировина;нанотехнологiï;кріогенне подрібнення
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський державний університет харчування та торгівлі
Citation: Павлюк Р. Ю., Афанасьєва В. А., Яницький В. В., Крячко Т. В., Юр’єва О. О. Нанотехнології БАД із нетрадиційної лікарської та пряно-ароматичної рослинної сировини та їх використання в оздоровчих продуктах. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. 2009. Вип. 2(10). C. 3-11.
Abstract: Вперше в мiжнародній практиці розроблені нанотехнологiï отримання наноструктурованих порошків БАД iз НЛПАРС та показано, що кріогенне подрібнення дає можливiсть маніпулювати з матерією (рослинною сировиною) на молекулярному рівні та отримати порошок в наноструктурованій формі: біологічно активні речовини у вiльнiй формi з розміром молекул біля одного нанометра, які вивільнені із зв'язаних комплексів з біополімерами (целюлозою, білком, пектиновими речовинами та ін.).
First in international practice nanotechnologies of receipt of the nanostructured powders of BAA are developed from untraditional medicinal spicily aromatic digister and it is rotined that the cryogenic grinding down is given by possibility to manipulate with a matter (by a digister) at molecular level and enables to get powder in the nanostructured form: bioactive matters in a free form with the size of molecules near one nanometre, which are disengaged from the CPLD complexes with biopolimers (by a cellulose, albumen, pectin matters and other).
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8527
Appears in Collections:Випуск 2 (10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pt_2009_2_3.pdf1.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.