Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6752
Title: Характеристика мікробіологічних показників замороженої риби за наявності залишків антибактеріальних препаратів
Other Titles: Characteristics of microbiological parameters of the frozen fish in the presence of antibiotic residues
Authors: Малимон, З. В.
Keywords: заморожена риба;мікробіологічні показники;залишки антибіотиків;frozen fish;microbiological parameters;antibiotic residues
Issue Date: 21-Dec-2018
Publisher: Харківська державна зооветеринарна академія
Citation: Малимон З. В. Характеристика мікробіологічних показників замороженої риби за наявності залишків антибактеріальних препаратів. Ветеринарія, технології тваринництва та природокористування. 2018. № 2. С. 92-96. https://doi.org/10.31890/vttp.2018.02.25
Series/Report no.: № 2;
Abstract: Встановлено, що проб неякісної риби за біохімічними показниками, але з вмістом антибактеріальних препаратів, яка за вмістом МАФАнМ відповідала стандартним вимогам було у середньому, в 14 разів більше, порівняно з такою рибою без залишків антибіотиків. Виявлено, що за вмістом БГКП і золотистого стафілококу дана риба в 90,9±2,7% відповідала вимогам ДСТУ, що відповідно в 18,9 та 9,3 раза більше, ніж риба без вмісту антибактеріальних препаратів.
Due to its high nutritional and biological value, fish is a good nutrient for development of microorganisms, therefore, the conditions and terms of its storage require appropriate temperature regimes to stop the growth of microflora. The work aimed at determining the microbiological parameters of frozen fish, which according to biochemical parameters was designated as stale, depending on the presence of antibiotic residues. In samples, we studied mesophilic microorganisms at tem
URI: https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/6752
Appears in Collections:№2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.25.pdf82.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.